Paintings & Sculptures

                  

 

                                       

Bronzen beelden en schilderijen


Yvon van Wordragen is een beeldend kunstenaar, die zich van jongs af aan al bezig houdt met vormgeving. Zij is begonnen met schilderen, maar zich later ook gaan toeleggen op het maken van bronzen beelden.                                 

De schilderijen hebben meestal een flink formaat en worden met een stevige toets geschilderd. Het thema is meestal de vrouw, die wordt geplaatst in een abstracte omgeving. Het zoeken naar de harmonie tussen figuratie en abstractie vormt voor haar daarbij de grote uitdaging.Ook in haar bronzen vormen vrouwen het hoofdthema. Daarbij probeert zij haar beelden  herkenbare emoties mee te geven. Sterke vrouwen, soms zwierig en vrolijk, als gingen zij dansend door het leven, maar soms ook ingetogen, verstild en in zichzelf gekeerd, maar elk met hun eigen charme. Graag geeft zij de vrouw in al haar facetten weer.

Yvon werkt ook in opdracht.  Samen met de opdrachtgever komen tot een uniek beeld of schilderij voor een speciale persoon, plek of gelegenheid zoals jubilea en pensionering. Met name de bronzen beelden van Yvon zijn uitermate geschikt als relatiegeschenk of als trofee bij een prijsuitreiking. De laatste jaren krijgt deze beeldend kunstenaar ook steeds meer opdrachten voor grafmonumenten of urnen van brons.  Brons kan zowel in huis, tuin als in een bedrijf worden geplaatst. 

Werken vanuit hart en intuïtie is haar uitgangspunt.

 Yvon exposeert bij galerieën in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland. Werk is geleverd aan overheid en particulieren in Europa, China, Amerika en Canada.